World Dance Championship, Latinofestival

VÍCE NEŽ 100 TANEČNÍCH ŠKOL A KLUBŮ Z DVACETI ZEMÍ SVĚTA SE CHYSTÁ NA MISTROVSTVÍ SVĚTA DO CENTRA BABYLON V LIBERCI

Liberec, 19. října 2015 World Dance Championship 2015 WADF začíná již za dva týdny, největší konkurence bude v latinsko-amerických, standartních a karibských tancích.

Přesně o půlnoci 5. října byla prezidentem WADF panem Nilsem Hackenem Carlsonem uzavřena registrace tanečních škol a tanečníků na World Dance Championship 2015, který proběhne ve dnech 4. – 8. Listopadu v Centru Babylon v Liberci. Právě probíhá příprava harmonogramu soutěží a není to lehká práce. V letošním roce se šampionátu zúčastní 109 tanečních škol a klubů z dvaceti zemí světa, které do bojů o cenné kovy vyšlou 1209 sólových tanečníků, 138 malých týmů, 104 velkých týmů a 50 showcases. Chybět nebudou dua, bude jich 788, ani tria, kterých bude 30. Celkem je přihlášeno neuvěřitelných 6074 soutěžních jednotek.

Zástupci médií se seznámí s porotci, prezidenty tanečních organizací jednotlivých zemí a dalšími zajímavými lidmi z tanečního světa na tiskové konferenci, která proběhne v předvečer mistrovství, 3. listopadu v 17:00 hodin v Centru Babylon.

Tančit se bude ve dvou sálech, dnem i nocí, aby mohli všichni předvést své umění a úžasné kostýmy. Podpořit české týmy mohou přijít všichni, co mají rádi tanec. A o vstupenky bude možné si i zasoutěžit s rádiem Kiss Delta.

World Dance Championship, který se již tradičně koná v Centru Babylon, jako jedna z mála světových soutěží umožňuje závodníkům, jejich doprovodu, porotcům i návštěvníkům čerpat veškeré služby včetně ubytování, stravování a potřebné zázemí pod jednou střechou. Hosté budou moci navštívit například novou restauraci s bohatou nabídkou hamburgerů, která zahájí provoz před šampionátem.

Podrobné informace:

Vyhlašovatel:

Vyhlašovatelem soutěže je mezinárodní organizace WADF v čele s presidentem Nils-Håkan Carlzonem. Pořadatelem soutěže je Taneční a pohybová škola ILMA z Turnova pod vedením Mgr. Ilony Šulcové, ředitelkou soutěže a Mariana Šulce, víceprezidentem WADF.

Pořadatel a organizátor:

Pořadatelem je již tradičně Taneční a pohybová škola ILMA, která se věnuje taneční přípravě v široké škále tanečních žánrů a má dlouholetou tradici. Škola se věnuje disciplínám Couple Dance, jako jsou disciplíny Caribbean dance – Salsa, Merengue, Bachata, Latinsko-americkým a standardním technikám, i plesovým choreografiím. Výuka Street Dance – Hip Hop, Disco Dance, Break Dance, Electric Boogie, Disco Show, ale i taneční žánry R&B, břišní tance a další nejsou výjimkou. Všechny taneční žánry vyučují zkušení lektoři, kteří ve svém oboru dosáhli uznání nejen jako odborníci – mezinárodní porotci, ale též jako aktivní tanečníci, reprezentanti na mezinárodních soutěžích. Taneční škola se může pochlubit tituly mistrů České republiky i mistrů světa v dětských i dospělých kategoriích. Spolupořadatelem je ILMA AGENCY s.r.o za podpory ILMA z.s. a Slunečnice z.s.

Seznam přihlášených zemí:

Lotyšsko

Jihoafrická Republika

Seznam disciplín:

Street Dance (Hip Hip, House, Break Dance, Popping, Locking )

Pop Dance (Disco, Techno,..)

Belly Dance

Caribien Dance (Salsa, Bachata, Merenque)

Latinsko americké techniky (Rumba, Chacha, Jive, Samba, Paso Double)

Standardní techniky ( Waltz ,Valčík, Tango, Slowfox, Qiuckstep)

Tradiční tance (Polka, Mazurka, Tango Argentino, Čardáš, .....)

Ethnic Dance, Jazz Dance